22 Aralık 2011 Perşembe

2012 Modasının Trendi: Deri Kumaş

     Deri kumaşını bu yıla kadar hiç sevmezdim ama bu yıl biranda sempatimin oluştu.  Üstelik birde işin içine renkli deriler girince özellikle çantalarda deri benim vazgeçilmezlerimden olmaya başladı. Pantolondan cekete, etekten bluze kadar her parçada bu sezon deri kullanılıyor diyebilirim.




    Modayı yakından takip edenler için deri atlamamaları gereken bir kumaş türü. Yerli ve yabancı markaların koleksiyonlarının baştacı olur hatta çoğu zaman. Sadece  haute couture olarak değil günlük hayatta da tercih edilebilir. Lüks bir marka olmasına gerek yok artık birçok günlük kıyafet üreten markada deriyi tercih ediyor. Örneğin mango, zara ve topshop deriyi sık sık kullanıyor. 

     Klasik stilleri sevmeyenler için farklı desende ve farklı aksesuarlarla süslü deri ceketler çok ideal. Zımba detaylı siyah deri ceketleri önceden sadece motor kullanan insanlar giyer gibi gelirdi bana ama şimdi bende günlük hayatımda hatta gece dışarı çıkarken bile alabilirim.


      Deriyi günümüzde çoğu insanın kullanmasının bir diğer nedeni ise isterseniz kıyafetinizde isterseniz aksesuarlarınızda kullanabiliyorsunuz. Siyahı sevmiyorsanız renkli deriler var mesela bu benim için çok daha güzel tercih etme olasılığımı artırıyor. 


     2012 yılının moda konularının başında gelecek gibi gözüken derinin fiyatları ise gerçek bir deri ürün almak isterseniz biraz pahalı olabiliyor. Fakat gerçek deri almanız gibi bir şartta yok isterseniz suni deri güzel ürünlerde bulabilirsiniz.  
     Basit ve düz bir kıyafeti bile yeni bir konsepte sokmak için ihtiyacınız olan tek şey deri. Deriyi biraz geç keşfettiğim için pişmanım diyebilirim. Biraz cesaret gerekiyor gibi geliyordu hep ama artık bu önyargımı  yendim. 


     

6 yorum:

  1. Renkli deri ceketler ve çantalar benim de vazgeçilmezlerimden.Eline sağlık,güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  2. topshop cekete aşık oldum ama sitesinde bulamadımm :(

    YanıtlaSil
  3. beyaz olana mı ? :) bende beğendim onu

    YanıtlaSil
  4. deri benimde çok sevdiğim bir kumaş. Yılbaşı içinde deri bir elbise seçtim hatta :)

    YanıtlaSil
  5. süper bir tercih yapmışsın :)

    YanıtlaSil

Söylemeden geçemeyeceğim