4 Ocak 2012 Çarşamba

Düşes Filminden İlham Alın!

       Bazı filmleri izlediğiniz an etkisi altına girersin. Filmin oyuncularına, hikayeye, renklere, kostümlere her şeyine hayran olursun ya hani işte Düşes filmi (orjinal adıyla The Duchess) benim için tam olarak böyle oldu. 
      
Dönem filmlerini seviyorsan mutlaka ama mutlaka izle! On sekizinci yüzyıl sonunda, büyüleyici Düşes Georgiana Cavendish'in moda ve politikaya olan ilgisini, aşk hayatını, evliliğini anlatan film özellikle kostümlerde çok başarılı hatta en iyi kostüm dalında oscar adayı bile olmuş. 



     Eski dönem filmlerindeki bel kısmı dapdar elbiseleri her zaman çok sevmişimdir ben moda olur mu bilemem ama ilham alınabilecek güzellikte bence. Daha çok balo ve davetlerde tercih edilebilir fakat daha modern tasarımlarda kısa etekler tercih edilirse bir çok yere giderken de kullanılabilir.


    Elde taşınabilir kürk aksesuarı ise benim en sevdiğim aksesuar oldu. Farklı bir aksesuar arayışındaysan mutlaka buna bir şans ver. Bu kareden ilham alabileceğimiz bir başka ayrıntı ise ceket. Çift düğmeli, dar, altlara doğru bollaşan bu güzel ceketi ben çok sevdim.


Dikkat ettiysen eğer şapkasız asla gezmiyorlar. Şapkayı günlük hayata bile taşımışlar. Bizde de çok popüler olmaya başlamış bir akım aslında bu. Özellikle yazın kullanılan şapkaların daha küçük ve şıklarını gece dışarı çıkarken de kullanabilirsin. Kürklüleri ise kışın...


Bu resimdeki şapkaların ne kadar güzel olduğunu zaten hemen fark etmişsindir ama ben dikkatini broşa çekmek istiyorum. Broş kullanmaya bir başlarsan  vazgeçemezsin ben baştan söyleyeyim.


      Ve son ilham kaynağımız ise bu fotoğrafta da gördüğün gibi kurdele! Kıyafetin ortasında kocaman bir kurdele evet. Ben filmin her karesinde beğenecek bir şeyler buldum umarım sende beğenirsin  ve ilham alırsın. 

7 yorum:

  1. Tskler :))

    Bu filmi izlemek gerek :D

    Sevgiler
    Xx

    YanıtlaSil
  2. Kiera ne kadarda guzel resimlerde
    :))

    YanıtlaSil
  3. Civciv evet hemen izle yorumunu bekliyorum ayrıca:)

    Moda sihiri: Güzelliğini filmde iyi öne çıkarmışlar. Makyajı saçı falanda çok yerinde

    YanıtlaSil
  4. Bu filmi bende izlemedim:( en yakin zamanda izlicem:) uyenim ve takipteyim sevgiler operim:))
    khaleesistyle.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. :)) Teşekkürler. Seninde yorumlarını bekliyorum merakla.

    YanıtlaSil
  6. one of my favorite films and her fashion is great! lovely blog :) xx

    www.ahitofsarah.net

    YanıtlaSil

Söylemeden geçemeyeceğim