3 Mart 2012 Cumartesi

İlkbahar-Yaz Elbise Trendleri

2012 İlkbahar- Yaz koleksiyonlarının birçoğunu gördük diyebilirim. Yeni sezonun yine çok güzel ve capcanlı olduğunu söyleyebiliriz ama bu bize yetmiyor konu elbiseler olunca en son trendler neler merak ediyoruz öyle değil mi? Genel olarak göze çarpan trendler nelermiş birlikte göz atalım...




Uzun ve havalı elbiseler
Uzun elbiseler her zaman moda fakat bu sezon daha bir göz önünde olacaklarını söyleyebilirim. Şifon, organze ve diğer kumaşları özellikle baskılı desenlerle denemelisiniz. Aynı zamanda maxi boy elbiselerde bu sezon çok sık görebileceğiniz diğer desenler ise leopar ve eşarp deseninin  yanı sıra puantiye detayı. Kontrast renklerin etkisini de unutmamak gerek! Roccobarocco'nun bu elbiseleri durumu özetliyor gibi.

            


Mini elbiseler
Bazıları uzun elbiseleri seçerken mini elbiselerden asla vazgeçmeyen bir kesimde olduğu bir gerçek. Vücudu saran, trendy mini elbiselerde her zaman dolabınızda olabilecek parçalar. Farklı renk ve desenleri denemekten çekinmeyin. Sarı Emilio Pucci ve çiçek desenli Betsey Johnson elbiseyi nasıl buldunuz?

                          


Midi-boy elbiseler
Maxi elbiseleri sevmiyorum mini elbisede giyemem diyenler için en ideal seçim midi-boy elbiseler. Midi- boyu her yaştan kadın seçebilir belli bir yaşa hitap ettiğini söyleyemeyiz. Muhteşem hissetmenizi sağlayan elbiselerde mevcut midi-boyu sadece orta yaş ve üstü giyer diye önyargıya kapılmayın. Paco Rabanne hem parlak hem midi trendine uygun tasarımlar yapmış.

Parıltılı elbiseler
Bir ortama giriyorsam dikkatler sadece bende olmalı diyorsan parıltılı elbiseler tam sana göre. İlkbahar-yaz elbiseleri senin için bu fırsatı tanıyor diyebilirim. Tasarımcıların gümüş ya da altın elbiseleri tercih ettiği gibi yeşil, kırmızı, veya maviyi de bol bol kullandığını görebilirsiniz.




Asimetrik boy etekler
Asimetrik etek boylarını elbise ve eteklerde kullanabileceğiniz gibi üstte de deneyebilirsiniz. Klasik tasarımları sevmeyenler için bu keskin çizgiler çok uygun. Üstelik Moschino'nun tasarımlarını gördüğünüz gibi sadece etekte değil.


Çiçek baskılı etekler
Çiçek baskılarını benim kadar seviyorsanız bu sezon gerçekten mutlu olacaksınız. Çiçek desenleri ilkbahar- yazın en güzel trendlerinden biri bence. İsterseniz küçük ve şirin çiçekler isterseniz kocaman çiçekler tercih sana kalmış. Betsey Johnson'un gül desenini ben beğendim.


Dantel elbiseler
Sonbaharda da sık sık gördüğümüz danteli hayatımızdan öyle kolay kolay çıkarmıyoruz. Popülerliği devam eden danteli ben kıyafetlere romantik bir hava kattığı için çokça seviyorum. Bu gördüğünüz nefis elbiseler ise Alberta Ferretti.

Beyaz elbiseler
Beyazı ne kadar özledik değil mi? Hasret kaldığımız beyaz tabi ki sezonun en gözde renklerinden biri. Hangi kumaş olursa olsun beyazı birçok elbisede hatta çiçeklerle çok sevebiliriz. Hem dantel hem beyaz olan bu elbise Emilio Pucci.


Fırfır ve pileli elbiseler
Sezonun birçok elbisesinde pileyi ve fırfırı görebilirsiniz. Benim yeni sevmeye başladığım bu trendi de kullanmak için sabırsızlanıyorum özellikle midi boy eteklerde çok hoşuma gidiyor. Şık ve göz alıcı olmak için en kolay yol diyebilirim. Elie Saab Oscar törenlerinde ismini mutlaka duymuşsunuzdur. Bu sarı etekte aynı isme ait.




3 yorum:

Söylemeden geçemeyeceğim