13 Mayıs 2012 Pazar

Gardırobunu Havaya Göre Düzenleyin


Havanın durumuna, mevsime göre gardırobunu düzenlemek basit fakat çok önemli bir detay. Gereksiz kıyafetleri azaltmak dolabında o an neler giyeceğinizi pratik bir şekilde bulmanı sağlar. Gardırobun için düzenli bir yerleşim, karşısında ne giysem diye düşündüğün zamanı azaltacaktır emin ol.


     Aslında çok basit bir kural demişsindir içinden ama şu an dolabını açsan boğazlı kazakların hala raflarda olduğunu göreceğin de bir gerçek. Eğer ani bir kararla havanın şu an buz gibi olduğu bir ülkeye seyahat etme kararı almayacaksınız gerçekten o kazaklara gerek yok. Ya da kışın bir kenarda duran şortların  malesef şansı yok.


     Burada dikkat etmen gereken aslında bulunduğun ülkedeki baskın mevsim hangisi? Sıcak havalar mı daha uzun sürüyor yoksa soğuk havalar mı? Eğer baskın bir iklimi olan bir yerde yaşıyorsan daha çok ona göre alışveriş yaparsan rahat edersin. Sadece kıyafet için değil tabi ayakkabı, aksesuar da dahil. Ya da soğuk bir iklimde yaşıyorsun fakat o kadar üşümeyen birisin o zaman kalın kazaklara gerek yok. Burada biraz dolap düzenlemek için mantıklı alışveriş yapmanın önemi de ortaya çıkıyor. 



Dolabınızı düzenlerken böyle şeylere dikkat ediyor musun? Veya benim dolabım karmakarışık bir şey bulunca sevinçte ağlıyorum mu diyorsun? =) Bu arada yukarıdaki gibi açık gardıropları çok seviyorum ama dağınık biri olduğum için imkansız benim için. 

11 yorum:

  1. Ah bir usenmesem hakkaten ne kadar guzel olurdu! :) blogunda basarilar!

    http://nazlierdenphotography.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. bennn hiç bişiyimi doğru düzgün bulamadığımdan kesinlikle el atmam gereken bir mevzuya değinmişsin:)

    YanıtlaSil
  3. Cnım güzel yorumların için çok teşekkür ederim=)
    ne zmndır yorumlarla ilgilenmiyordum=(
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. nazlı çok teşekkürler.
    Tuğba bende senin gibi olduğum için bu gerekiyordu. :)
    Duygucum ne demek her zaman :)

    YanıtlaSil
  5. kesinlikle gerekli böyle bi şey..

    YanıtlaSil
  6. Özellikle tam mevsim değişiyorken şu aralar yapılabilir.

    YanıtlaSil
  7. böyle kocaman bi gardrobum olsa tamam da yetmiyor ki :(

    YanıtlaSil
  8. :) evet bize hep küçük geliyor gardroplar değil mi?

    YanıtlaSil
  9. Açık gardrop için uygun yerimde var da ben giysiler toz olur mu diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  10. Hımm toz olur mu bilmiyorum pek düşünmedim o yönden

    YanıtlaSil
  11. İlk önce dolaptaki her şeyi dışarı çekip değerlendirin ve kendinize birkaç soru sorun: Bu kıyafeti beğeniyor musun? Tarzını yansıtıyor mu? Bu kıyafeti üç aydır hiç tercih ettin mi? Eğer cevabınız herhangi biri için "Hayır" ise, o zaman bunu Tarz2’ye gönderin. Kıyafeti beğenmiyorsanız ve sizin tarzınızı yansıtmıyor ise dolapta kalmasının hiçbir anlamı yok, üstelik üç aydır hiç dokunmadıysanız emin olun bir daha dokunmazsınız. Ama Tarz2’de o kıyafeti görüp alacak, dokunacak biri olabilir. https://www.tarz2.com/7-adimda-gardirobunu-organize-et

    YanıtlaSil

Söylemeden geçemeyeceğim