23 Ekim 2011 Pazar

Yıpranan Saçlar İçin Maskeler

Yaz aylarında denize girdin güneşe çıktın  ve şimdi de saçları canlandırma zamanı. Eğer saçların kuru,yıpranmış ve parlaklığını kaybetmişse vereceğim bu saç maskelerini çok seveceksin. Benim zaten ince telli olan saçlarım yıpranmaya çok elverişli o yüzden çok ilgi ve bakım istiyor.

Muz ve Avokadolu Maske
Saçlarının parlaklığını yeniden yerine gelmesini bu maske sağlayacak.

Malzemeler:
1 adet muz
1 adet yumurta
1 / 2 adet avokado
2 çorba kaşığı bal
3 yemek kaşığı ayran
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı


Yapılışı:
Küçük bir kase içinde muz, yumurta ve avokadoyu ez.Geri kalan tüm malzemeyi ekle ve iyice karıştır.Köklerden uçlara kadar saçına uygula.30 dakika beklettikten sonra nemlendirici bir şampuanla yıka.Sağlıklı saçlar için ayda iki kez kullan.

Yoğurtlu Maske

Kuru saçlarına nem getirmek için ise bu maskeyi uygulamalısın.

Malzemeler:
1 adet yumurta beyazı
1 / 4 fincan yoğurt
1 / 4 su bardağı mayonez

Yapılışı:
Öncelikle yumurta beyazını köpürene kadar çırp. Yoğurt ve mayonezi ekleyip iyice karıştır.Islak saç derine masaj yaparak karışımı uygula ve saçlarına bone geçirip 30 dakika beklettikten sonra şampuan ile yıka.Çok soğuk su ile durulamak gerekiyor. Saçına ihtiyacı olan nemi kazandırmak için aylık kullanmayı unutma.














11 yorum:

  1. muz ve avokadolu maske sanırım tam benlik :)) yazın deniz,güneş ki birde düzleştiriyoruz + boyada varsa gerçekten fena halde yıpranıyo acillllll bakım gerek bencede :)
    bu bilgi için çok tesekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Yaz dönüşü bu maskelere çok ihtiyaccımız olacak. Saçlarımızın ucundan kırıklarını aldırıp maske bakımını yapmamız gerektiğini düşünüyorum.

    http://pinkyfashionbeauty.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. semi live stories: muz ve avokada iştahını açıyor biraz ama saçada çok yararlıymış :) Bende boyadan dolayı çok yıpratıyorum o yüzden muhtacım böyle formüllere
    PINKY FASHION:Evet saçları uçtan aldırıp biraz da bakım yaparsak kışa hazırız.

    YanıtlaSil
  4. Hi lovely, I follow you too!
    Besos, desde España, Marcela

    YanıtlaSil
  5. Thanks marcela gros bisous :)

    YanıtlaSil
  6. tam benlik bir maske tarifi olmuş ılk fırsatt denıycemm saçıının rengyle sureklı oyanyan biri olarakk bu çok iyi olur dilerimm sevgiler yeliz:)

    www.pastaperisii.blogspot.com
    yelizin pasta dünyası

    YanıtlaSil
  7. Ben de ilk fırsatta deneyeceğim, paylaşım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  8. :)) sonuçlar olumlu olursa ne mutlu hepimize

    YanıtlaSil
  9. Bir deneyecegim insallah ise yarar canim cok sagol...

    YanıtlaSil
  10. Saç bakımı üzerine yazınızda verdiğiniz faydalı bilgiler için çok teşekkürler. Saçlarımız, boyalı da olsa boyasız da olsa mutlaka bakıma ihtiyaç duyuyor. Özellikle boyalı saçlar, ekstra bakıma ihtiyaç duyuyor. Çünkü saç zamanla boyandıkça, nemini ve canlılığını kaybedebiliyor. Bununla beraber; yıkamaya, kullanılan bakım ürünlerine, güneşe vb. etkenlere de bağlı olarak saçımızdaki boya, zamanla canlılığını yitirebiliyor. Bu konu üzerine tavsiyelerimi paylaştığım yazımı okumanız için sizinle de paylaşmayı isterim: https://www.ebrubektasoglu.com/yazi/boyali-saclar-icin-bakim-onerileri/
    Keyifli okumalar dilerim.
    Sevgi ve saygılarımla…

    YanıtlaSil

Söylemeden geçemeyeceğim