6 Ocak 2012 Cuma

Kış Dosyası: Kayak Kıyafetleri

Kar henüz İstanbul'a gelmese de kayak merkezlerine geldi. Bu sezonu uzun zamandır bekleyenler ise en popüler kayak merkezlerinden olan Kartalkaya, Kartepe ve Uludağ'a heyecanla koşmuşlardır eminim.  Renkli renkli kayak kıyafetlerini ve kayak malzemelerini söylemiyorum bile çünkü onlar seni çoktan etkilemiş olacak gittiğin zaman. Malum mevsimi gelince bazıları çoktan gitmiştir ama gitmeyenler için kayak kıyafetleri hakkında bilgi edinmek ve az çok nerede nasıl bulunuru anlatmak için bir yazı hazırlamak istedim. 



  Gidilecek hedefi seçtin, kalacağın oteli ayarladın peki şimdi ne yapacaksınız? Öncelikle ilk ihtiyacın olan kayak kıyafetlerini temin etmen gerekecek. Eğer üşümek istemiyorsanı yanına kalın ve sıcak tutacak kıyafetler almalısın. 

     -İlk olarak kayak pantolonunu alman gerekiyor çünkü hava şartları ne olursa olsun mutlaka kayak pantolonu giymelisin. Genelde kayak pantolonları çok kalın olur, kir tutmaz ama sıcak tutar ve kaliteli ise pahalı olur. Dolayısıyla eğer ben sürekli kayak yapmam ne gerek var diyorsan kiralamak gibi bir şansın da var.


    - Kayak montları da kullanılan malzemesi sayesinde soğuğa, rüzgara ve yağışa karşı seni korur. Hava durumunun nasıl olacağını bilemeyeceğin için seni en iyi koruyacak şey iyi bir kar montu.
    -Planını yapmadan önce mutlaka tahmini hava durumuna bakın. Eğer hava şartları çok kötü olmayacak gibiyse yani ortalamanın üzerinde bir sıcaklık olacaksa polar veya kazakla da idare edebilirsin. İlk defa gidenler ve acemi olanlar ise düşme ihtimalleri daha fazla olacağı için montu  tercih ederse daha iyi olur.

    - Kat kat kazak giymek istemiyorsan termal içlik alternatifini düşünebilirsin. Üzerine giyeceğiniz bir kazak yeterli olur. Termal içlikler incedir fakat vücudu sıkı sardığı için sıcak tutar. 
    -Karlı bir zeminde normal bir ayakkabı ve çizmeyle yürümek zor olacağı için yanına alacağın kar botu da senin için iyi olur. Böylece kar botlarını şehir merkezi yerine yerinde kullanmış olursun.  :)
    - Aksesuarlara gelecek olursak güneşli bir hava için gözlüğünü yanına alman yararına olur. Daha ağır şarttaki hava durumları için ise goggle (kar gözlüğü) tercih edilebilir. Diğer unutulmaması gereken aksesuarlar ise bere ve kalın bir çorap. Güneş kremi de hassas bir cildin varsa gerekebilir.

    Kıyafetler hakkında bilgi edindin ve az çok ne alacağını ayarladın. Şimdi önemli olan diğer konu kar kıyafetleri nereden alınır? Eğer bildiğiniz belli bir yer yok ise internetten bunları alma şansınız var. Yine birçok alışveriş merkezinde kar kıyafeti satan mağazalar var hatta bazı spor giyim markalarının mağazalarında da bulabilirsin. Sport Point'in bir çok alışveriş merkezinde mağazası var bunun dışında Karaköyde bulunan Boarders İnn, Anadolu Hisarın'da mağazası bulunan Proshop ve 4.Leventte bulunan Maxtreme Sport, YKM ve Boyner alışveriş için uğrayabileceğin adresler. 


       Kayak kıyafetlerinin fiyatlarına gelecek olursak ise tahmin ettiğinden biraz pahalı olabilir. Tabi ki farklı özelliklerden farklı markalardan olması fiyatı etkiliyor. Ortalama 500Tl'ye kayak kıyafetlerini alabilirsin. 

Ayrı ayrı olarak fiyatları merak ediyorsan, kayak montları 229-789, pantolonlar 179-430, polarlar 49-195, botlar 129-189, eldivenler 39.50-89.50, bereler 19.90-49.90 YTL. Kayak gözlüklerinde fiyatlar 49.90-90 YTL arası. Kayak setleri 699-1250, snowboardlar 675-820 YTL. Birçok markanın çocuklar için de kayak kıyafetleri var. Çocuk montları 99-150, pantolonlar 49-99 YTL. 

Aksesarların fiyatlarına gelirsek, gözlükler 50-250, montlar 250-280, salopetler 129, çoraplar 20-42, ayakkabılar 150-220, bere ve eldivenler 18-72 YTL.

8 yorum:

  1. Canım ben bir kayak aşığı olarak postuna bayıldım. Bir takımım var ama yedekte gerek. çok saol cnm operımm=)
    khaleesistyle.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. :)) teşekkür ederim Khaleesi

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten çok başarılı bir yazı olmuş. Tam tatil öncesi faydalı bilgiler edindim.

    YanıtlaSil
  4. =) İşine yaradıysa sevindim.

    YanıtlaSil
  5. ben çocukluğumdan beri su kayağı yapıyorum. kayakta ise çok korkuyorum acemiliğimi üzerimden hiç atamadım.

    YanıtlaSil
  6. Ders alsana atarsın o korkunu belki

    YanıtlaSil
  7. bende bir kaç güne bu konuda post yapmayı planlıyrm board vazgeçilmez bir şeyyyy!!!;)çok güzel bir post olmuş;)

    http://editorist1783.blogspot.com/2012/01/ne-giydim.html

    YanıtlaSil

Söylemeden geçemeyeceğim