8 Mayıs 2012 Salı

Kalem Etek Vs Plise Etek


İki farklı etek modeli iki farklı trend! Ortada olan bir gerçek var, ikisi de çok güzel ama zor seçimler. Önemli olan burada yaptığın seçimin vücut tipine uygun olup olmaması.
Sadece pantolonlara muhtaç olmayı bırakıp onun yerine etek, şort gibi alternatifleri de koyabildiğimiz günler sonunda geldi. Sıcak havalardan daha kötü bir şey varsa  o mutlaka o havada pantolon giymektir. O yüzden hadi eteklerimizi ortalığa çıkarmanın vakti geldi. Etekleri çıkaralım evet ama lütfen yanlış eteklerimizi çıkarmayalım. İkisi de birbirinden güzel olan bu modelleri doğru kullanmak daha önemli.



Kalem etekler, Mad Men kadını gibi gözükmenin dışında kesinlikle çok seksi gösteriyor. Çünkü kalem etek modelleri oldukça gösterişli. Evet gösterişli ama herkes için değil geniş kalçalı veya kısa bacaklıysanız malesef bu sizin için uygun değil. Daha çok kum saati ölçüleri dediğimiz vücut tipleri için uygun. İnce kadınlara daha çok uzun kalem etekler yakışırken daha kısa ve kilolu olanlar için diz üstü etekleri tavsiye ederim.


Kalem eteklerin aksine geniş kalçaları olanlar plise etekleri tercih edebilir. Plise etek modelleri sayesinde kalçalarını gizleyebildikleri gibi yüksek bel giymeleri de durumu daha da güzelleştirir. Burada yine dikkat etmeniz gereken bacak boyunuz. Uzun boylu değilseniz diz altı etek modellerine hiç bakmayın bile. Diz üstü sizin için doğru olan.

9 yorum:

  1. :) şık bir ortam için kalem etek günlükte pliseyi daha çok seviyorum ben.

    YanıtlaSil
  2. Kalem etek daha resmi davetler için kullanırım ama her ikiside harika! :))

    YanıtlaSil
  3. bende piliseleri çok seviyorum ama yıkandıktan sonra nasıl ütelenir bunlar? sorusu aklımdan çıkmıyor. Koton'da bir çalışan bana; bunu siz ütüleyemezsiniz. Dışarda ütületin dedi. sinir oldum... :((

    YanıtlaSil
  4. Yok canım her plise eteği olanda dışarıda ütületmiyordur heralde:) Biraz zorlu olsa da evde halledilebilir.

    YanıtlaSil
  5. kalem eteği tek geçiyorum!

    YanıtlaSil
  6. :) şıklık denilince tek zaten

    YanıtlaSil
  7. kalem etek derim bende ama onuda gymek için vücut lazım:))beren saate çok yakışıyor mesela:))bana da beklerim :)

    YanıtlaSil

Söylemeden geçemeyeceğim