3 Ağustos 2012 Cuma

Topuklu Ayakkabılar Hakkında Bilmediklerimiz

 "Topuklu ayakkabıları kim icad etti bilmiyorum ama bütün kadınlar ona minnettar .'' demiş Marilyn Monroe. Bende sonuna kadar katılıyorum. Bizi hem çok zorlayan hemde 10 saniyede daha çok havaya sokan başka bir şey yok. Topuklu ayakkabılar hakkında bilmek istediğiniz bütün bilgileri içeren bir infografik paylaşmak istedim. 



7 yorum:

  1. Ben bir belgeselde söyle duymustum (ne kadari dogru bilmiyorum tabi, onlarin yalancisiyim): Ortaçag Fransa'sinin daracik, pis sokaklarinda veba hastaliginin yayilmasiyla beraber 3 icad ortaya çikar. Sehir merkezlerinde yasayan isçi aileleri tek oda evlerinde tuvalet olmadigindan diskilarini disariya, sokaga atmaktadirlar. Diskilarin sokaga atilmasi sonucu olusan pis kokuyu örtmek amaçli parfümün ilk versiyonu eau de cologne (kolonya) icad edilir. Pencerelerden atilan diskilarin sokakta yürüyen insanlarin üzerlerine gelmesini önlemek amaçli ise semsiye icad edilir ve son olarak diskilara basmamak içinde topuklu ayakkabi icad edilir. Bu hikayenin ne kadari dogru bilmiyorum ama mantikli gelmiyorda degil hani. Fransanin ortaçag halleri ortada sonuçta, pek iç açici haller degildi o zamanlar.

    YanıtlaSil
  2. Topuklu ayakkabı ile ilgili Zidaya'nın görselini çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  3. TurquAzria bende bu tarz bi hikaye duymuştum pisliklere basmamak için ne kadar doğru bilemem :)

    sevda bende çok beğendim çok başarılı olmuş

    YanıtlaSil
  4. bende şapkanın böyle bir sebebten dolayı icat edildiğini duymuştum.

    YanıtlaSil
  5. Olabilir aslında bunlarla ilgili bir yazı yazabilirim:)

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten Marilyn Monroe haklı :) Daha küçüğüm fakat teknoloji ilerledikçe daha tuhaf topuklu ayakkabılar çıkacak eminim :)

    YanıtlaSil

Söylemeden geçemeyeceğim