19 Mart 2013 Salı

Kimdir Bu Alexander McQueen?

Givenchy, Gucci, Puma... hepsi bildiğimiz büyük markalar ve bunların hepsinde önemli bir yere sahip ingiliz bir tasarımcı, Alexander McQueen. Birçok mağazası ve bununla birlikte daha da fazla başarısı var. 




Yolunu aslında daha çok küçükken 16 yaşında çizmiş. Okulu bırakıp terziliğe başlayan ve 18'inde de çalışmak için Milano'ya giden, yani ne istediğini bilen biri o! 


Sonrası mı? Sonrası ise 1996-2003 yılları arasında dört kez “Yılın İngiliz modacısı” ödülü, Mart 2001 yılına kadar Givenchy'de baş tasarımcılık, Gucci'de ise yaratıcı direktörlük... Bol bol başarı ve birbirinden yaratıcı tasarımlar.


2005 yılında Puma için tasarımlar yapan McQueen, 2007 yılında da MAC’le çalışan ilk tasarımcı oldu.


Kesinlikle farklıydı çünkü onun defileleri, tasarımları asla sıradan değildi. Son koleksiyonu olan 2010 ilkbahar-yaz sezonu da oldukça iddialı.


McQueen'den bahsedip asla sıradan olmayan ayakkabılarını atlarsam olmaz. Bu kadar güzel ve farklı ayakkabıları tasarlamak için nasıl bir yetenek veya hayalgücü gerekir bilemiyorum.


Bu yüzdendir ki ünlülerin aklına ilk gelen tasarımcılardan biri kurukafa sembolüyle özdeşleşen Alexander McQueen oluyordu. Sarah Jessica Parker gibi...


Varlığıyla modaya farklı bir akım getiren McQuenn, 2010'da hayata veda ederek yine moda dünyası için büyük bir kayıp oldu.

11 yorum:

  1. çok seviyorum ben de :( yazık oldu cidden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende çok severdim kendisini de tasarımlarını da.

      Sil
  2. ben de ilk gördüğümde çok şaşırmıştım çok genç olduğu için :(

    semforever-semforever.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Modadan çok anlamam sizin gibi güzel bloglar sayesinde biraz fikrim oluyo ve Alexander McQueen da tanımazdım sayenizde tanıdım ne güzel anlatmış filan derken öldüğünü okuyunca üzüldüm ..hakikaten çok genç..ne istediğini bilen ve iyi şeyler çıkarn insanlara dünyanın ihtiyacı var...sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogumla ilgili söylediklerin için teşekkür ederim mutlu oldum. McQueen için ise hepimiz o zamanda üzülmüştük hala üzülüyoruz.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Malesef bende mia'cım içim burkuldu yazarken :/

      Sil
  5. zaten hep boyle olur ne uzucu :(

    YanıtlaSil
  6. Modayi yorumlamasini izlemek bile basli basina zevkti! Cidden buyuk kayip. Eline saglik ama, guzel anlatmissin :)

    YanıtlaSil

Söylemeden geçemeyeceğim